У результаті маємо наступні ефекти:
Вітамін С (1000 мг) допомагає правильному функціонуванню імунної системи, сприяє підтриманню правильного енергетичного обміну, разом з цинком бере участь у захисті клітин від оксидативного стресу. У нашому організмі не відбувається вироблення аскорбінової кислоти, тому її можна отримати тільки з їжею, зокрема з фруктами та овочами, а також ягодами — цитрусовими, шипшиною, чорною смородиною, болгарським перцем, обліпихою, петрушкою, малиною, яблуками, ківі, помідорами, огірками, гарбузом тощо. Мінус: аби «добрати» необхідну у застудний період кількість вітаміну, потрібно вживати багато їжі, що її містить. А це, по-перше, складно та дорого, по-друге, може не кращим чином відбиватися на стані слизової шлунку. Наприклад, яка людина зможе з'їдати 8 апельсинів щодня? А саме стільки потрібно, аби споживати 1000 мг вітаміну С на день і почуватися захищеним та бадьорим.
Якщо розкласти по пунктах, то вітамін С:
- Допомагає організму синтезувати білок колаген, який є основою м'язів, кісток, хрящів, судин, шкіри і всіх тканин організму.
- Прискорює процеси регенерації (загоєння) ран.
- Є антистресовим вітаміном.
- Захищає від вірусних і бактеріальних інфекцій: стимулює утворення імунних клітин, інтерферону і антитіл.
- Покращує самопочуття, апетит, сон, знижує інтоксикацію.
- Підсилює детоксикаційну функцію печінки та сприяє очищенню організму від токсичних речовин, радіонуклідів, важких металів, нітратів.
Вітамін D (2000 МО) допомагає регулювати обмін кальцію і фосфору, забезпечуючи тим самим міцність кісток, сприяє правильному функціонуванню серця і судин, надає підтримку нервовій системі, сприяє регуляції обмінних процесів, бере участь в роботі імунітету. Вітамін D належить до групи жиророзчинних вітамінів і існує в двох формах — D3 і D2. Вітамін D3 утворюється в шкірі при потраплянні на неї сонячних променів. Вітамін D2 (харчовий) міститься в дуже обмеженій кількості харчових продуктів, таких як печінка тріски і морська риба, і в дуже малих дозах — в яєчному жовтку і вершковому маслі.
Загалом вітамін D:
- Забезпечує нормальний ріст і розвиток кісток, попереджає розвиток рахіту і остеопорозу шляхом регуляції мінерального обміну.
- Сприяє м'язовому тонусу, підвищує імунітет, необхідний для функціонування щитовидної залози і нормального згортання крові.
- Допомагає організму відновлювати захисні оболонки, що оточують нерви.
- Бере участь в регуляції артеріального тиску і серцебиття.
- У людей з надмірною масою тіла поєднання низькокалорійної дієти і достатнього рівня вітаміну D сприяє більш швидкому зниженню маси тіла.
Цинк (10 мг) регулює роботу сальних залоз, сприяє швидшому загоєнню ран, стимулює вироблення необхідних гормонів, зміцнює кісткову систему і зуби, прискорює обмін речовин, покращує роботу мозку, активізує захисні сили організму, зміцнює нервову систему. Багато продуктів багаті цинком. Але справа в тому, що з будь-якого цинку, що надійшов до організму з продуктами харчування, засвоїться лише близько 20 %, в кращому випадку — 30 %. Тому важливо забезпечити додаткове надходження цинку.
Тому що цинк:
- Активує більш ніж 200 ферментів, необхідних для перетравлювання і засвоєння їжі.
- Стабілізує структуру ДНК і РНК молекул, на яких «зберігається» вся генетична інформація про організм.
- Допомагає шкірі залишатися здоровою, зменшує прояви запалень, сприяє очищенню шкіри.
- Входить до складу потужного ферменту-антиоксиданту супероксиддисмутази, який виробляється в печінці і необхідний для очищення організму від токсинів (детоксикації).
- Допомагає синтезувати білок колаген, який забезпечує пружність шкіри, покращує стан суглобів, зв'язок, знижує ризик травм при фізичних навантаженнях.
Таким чином, ми бачимо, що лише одних продуктів харчування недостатньо, аби забезпечити повноцінну допомогу імунній системі.
Саме час порадити комплекс
Аскорвіта, що містить максимально можливу кількість вітаміну С, є додатковим джерелом вітаміну D та цинку.
Аскорвіта може бути використана в якості дієтичної добавки до раціону харчування для сприяння належного функціонування імунної системи, підтримці нормального енергетичного обміну та захисту клітин від окислювального стресу.
Важливо, що продукт представлений у формі вкритих оболонкою двошарових таблеток зі зміненим часом розпаду (MRS), які одночасно забезпечують більш швидке і пролонговане вивільнення вітаміну С. Завдяки цьому вітамін С зберігається в організмі протягом кількох годин на постійному рівні. При цьому достатньо вживати лише 1 таблетку на добу. Отже, 1 таблетка або 8 апельсинів щодня — вибір очевидний!